Tentang Permainan 4D

4D adalah permainan yang sangat popular di negara Malaysia, Singapura dan Kemboja. Di Malaysia, Magnum 4D ialah Operator 4D pertama yang sah dilesenkan oleh Kerajaan Malaysia. Kemudian, pengendali loteri lain seperti Da Ma Cai dan Sports ToTo mengikutinya.

Da Ma Cai dikendalikan oleh Pan Malaysian Pools Sdn. Bhd yang turut menganjurkan pertaruhan perlumbaan. Manakala Singapore Pools ialah penyedia tunggal permainan perjudian di Singapura.

Di Timur Malaysia, permainan 4D Sabah dikendalikan oleh Diriwan and Sandakan Turf Club. Manakala 4D Sarawak dikendalikan oleh Sarawak Cash Sweep.

Permainan 4D Malaysia berada pada setiap Rabu, Sabtu dan Ahad. Dalam keadaan tertentu, akan ada Cabutan Khas yang jatuh pada hari Selasa Di Malaysia.

Seperti dengan negara Malaysia, permainan 4D Singapura berada juga pada setiap Rabu, Sabtu dan Ahad.

Sebaliknya, permainan 4D Kemboja berlangsung setiap hari. Operator yang terkenal di Kemboja adalah Grand Dragon Lotto, Perdana 4D dan Lucky Hari-Hai.

Masa cabutan untuk Grand Dragon Lotto adalah pada 7.15 malam (GMT+8), Perdana 4D pada 7.15 malam (GMT+8) dan Lucky Hari-hari pada 7.45 malam (GMT+8) masing-masing.


Loading ....